Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie zijn een verzameling tactieken die je kan toepassen om hoger in Google te komen. SEO staat voor Search Engine Optimalization en is betekent niets anders dan tactieken die ervoor zorgen dat jij op nummer 1 komt te staan in Google. Wellicht iets te voorbarig toegelicht maar er komen wel wat meer dingen bij kijken. De voornaamste factoren komen in een drietal naar voren. Content optimalisatie, techniek en linkbuilding spelen hierbij een enorme grote rol. Buiten dit feit hanteert Google 200 punten om te kijken wanneer een website eigenaar met de beker naar huis mag.

Er zijn veel functies waar je aan kunt denken als het hier op aankomt. Maar voor een extreem goede campagne heb je meer nodig dan alleen een mooie kunstwerk online. Je strategie moet van goede huize komen. Maar ook de tarieven voor de uiteindelijke investering moet wel wat opleveren. Daarnaast is een hostingpakket ook niet overbodig. 

Google is nu op puberleeftijd en heeft in iets meer dan 15 jaar grote sprongen gemaakt ten opzichte van andere zoekmachines. Ik wil hierbij zeker niet zeggen dat anderen het niet goed doen. Maar met ruim 95% van alle internetgebruikers en miljarden zoekopdrachten per dag staat Google toch aan de top van het spel.