Hoe beveilig je je website?

Hoe beveilig je je website? Er zijn verschillende redenen waarom website eigenaren hun eigendom willen beveiligen. Hier hoeft een ondernemer van een organisatie niet lang over na te denken. Naast vervelende indringers, spammers en andere oplichters, bezorgt dit meestal ook een goed gevoel aan je bezoekers die op je site belanden. Maar hoe krijg je dit voor elkaar. Hoe beter je website is beveiligd hoe meer dit bijdraagt aan het gevoel van vertrouwen van je traffic. Lees hier hoe het moet.

SSL beveiliging regelen

Schrik niet. Een website beveiligen gaat makkelijker dan je denkt. Het enige wat je moet regelen is een SSL beveiliging. Je hebt dan een minimale veiligheid voor je website gerealiseerd. Dit kan je zelf regelen of door je hostingbedrijf. Als je een startende bent, is misschien verstandiger om het door een hostingbedrijf te regelen. Bij aanschaf van je hostingpakket heb je dit er meestal bij gehad. 

Binnen 10 minuten is dit in de meeste gevallen geregeld. Linksboven zie je dan een groene balkje met daarin een zichtbare sleutel. Dit wil zeggen dat je online visitekaartje veilig is. Wanneer je dit opmerkt, hoef jij meestal geen zorgen meer te maken en kan je ongestoord verder met je werkzaamheden. 

2. Wat als je het zelf wilt doen?

Vind je jezelf wel een handige Harry en ben je absoluut geen beginnner. Dan kan je dit natuurlijk ook zelf regelen. Het enige wat jij hoeft te doen, is naar je dashboard te gaan en de plugin Really SSL downloaden. Vervolgens log in bij je hostingaccount en dan rest je alleen nog je SSL te activeren. Meestal zie je op de startpagina wanneer je bent ingelogd, SSL beveiliging of iets in die trant staan. Het enige wat je dan hoeft te doen, is op aanvragen drukken. 

Hierna is het alleen maar wachten geblazen. Binnen 10 minuten of hooguit een kwartier als het uitloopt, kun je je pagina refreshen en klaar is Kees. Je website is beveiligd.

  • Voldoet aan de minimale verwachting van een bezoeker
  • Maakt het internet een stuk veiliger
  • Ziet er zakelijk en georganiseerd uit.
  • Beschermt de gebruikers op je site