Wat is een WordPress website en hoe werkt het?

Wat is een WordPress website?

Wat is een WordPress website? Misschien heb je deze term wel vaker gehoord of ben je hierop gewezen. Wordpress is een CMS systeem (Content Management Systeem). Een wat? Kort gezegd een systeem waar je een website mee kunt bouwen. Dit systeem is geheel gratis te gebruiken. Wil je dus werken met een simpel beheersysteem? Lees dan deze handige handleiding.

Wat is een CMS?

Een CMS is een systeem waarmee je websites kunt bouwen en onderhouden. Wanneer jij je erin verdiept kun je zo eenvoudig alles aanpassen en bijvoorbeeld teksten en foto’s wijzigen. Dit kun je razendsnel regelen via het dashboard van WordPress zelf.

Geschiedenis van WordPress

WordPress is in 2003 begonnen als blog. Vervolgens is het uitgegroeid naar een platform met ontelbaar veel en dat komt met name door de slimme open source concept die erachter zit. Dit betekent dat iedereen een positieve bijdrage kan leveren door zelf een plugin te maken. Hierdoor is dit systeem functioneler en veel effectiever. Daarnaast is WordPress gratis.

Wat zijn de voordelen van WordPress?

1. WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk systeem dat uitstekend werkt op tablet, mobiel en desktop. Je hebt totaal geen technische kennis nodig om teksten of afbeeldingen te wijzigen. Ook is jouw website goed vindbaar in de grote zoekmachine van Google. Dit biedt jou toegang een grote stroom relevante bezoekers.

2. Onbeperkt veel ontwerp mogelijkheden

WordPress kent talloze design thema’s die je meteen kunt installeren met 2 muisklikken. Duizenden maten en soorten stijlen waar je toegang tot hebt, waarvan veel gratis beschikbaar zijn voor gebruik. Codeerkennis voor het wijzigen van deze templates zijn niet nodig. Je kunt dus snel erachter komen hoe je een eigen website kan maken.

3. Duizenden plugins beschikbaar

Plugins moet je zien als apps op smartphones. Ze helpen je om te realiseren wat je op je website wilt hebben. Het is simpelweg downloaden en installeren. Vervolgens hoef je alleen de plugins aan je website te koppelen. Social media behoort ook tot de opties. Je kunt dus alles geheel inrichten op basis van jouw wensen en stijlen.

WordPress in het kort: