Versnel je WordPress website in 10 minuten

Website versnellen? Hoe doe je dat? Het is tenslotte een afschrik kaartje voor bezoekers. Laat me je snel op de hoogte stellen. Je krijgt handige tips mee om je laadtijd te versnellen zonder dat je technische kennis nodig hebt.

Lees snel verder en ontdek 1 van de beste manier om binnen 10 minuten het te regelen.

WordPress website versnellen, waarom eigenlijk?

Zomaar even een website versnellen moet je wel met de juiste tools doen. Of je nou werkt met Elementor of Divi, het is geen probleem. Als je niet je paginasnelheden verbetert, kan dit gevolgen hebben voor de bounce rate. Met andere woorden het percentage van bezoekers die afhaken.

  • Een goede paginasnelheid kan je conversie drastisch verhogen
  • Ook is dit een bijdrage aan je vindbaarheid

1.WP supercache plugin

Dit welbekend goede plugin die inmiddels enorm veel gebruikers heeft, is een snelle manier om met een druk op de knop je laadtijd kan verbeteren. Dit doe je door deze plugin te downloaden en vervolgens te activeren. Daarna kan je meteen gebruikmaken van deze tool.

  • Een groot gebruiksgemak
  • Met een paar muisklikken geregeld
website tijd verbeteren

3 seconden of iets hoger

Verkeer komt niet op je site om vervolgens weg te gaan. Daarom is het belangrijk dat je de traffic op je website wilt houden. De gemiddelde persoon beslist ongeveer 3 seconden of ze willen blijven of je online visitekaartje te verlaten.

  • Slim inspelen op basis van het gedrag van verkeer
  • Hoge gebruiksvriendelijkheid telt tegenwoordig 3 x zo hard mee

Afbeeldingen verkleinen

Niet alleen een goede hosting draagt bij aan de tempo online. Het verkleinen van je afbeelding kan hier zeker wat aan toevoegen. Met de tool Optimus in je CMS systeem. Wanneer je deze tool gebruikt, kun je met een paar tikken alle afbeeldingen optimaliseren op maat. Let wel op, dat je hier mocht je er gratis gebruik van willen maken, er zuinig mee om moet gaan. Je kunt dit hulpmiddel namelijk maar 1 keer gebruiken.

Stel dat je dit leest en denkt dat het beter is om dit aan een andere partij uit te besteden. Wat hier dan niet zo aantrekkelijk aan is, is natuurlijk dat je hier een bedrag voor moet neerleggen. 

Ga hier dus eerst zelf mee aan de slag alvorens je je portomonnee trekt. Op deze manier heb je teminste zelf het geprobeerd door je handen uit de mouwen te steken. Mocht het dan niet lukken, dan staat je natuurlijk de optie om het wel te doen door een ervaren specialist op dit gebied.