SEO specialist nodig?

SEO specialist nodig? Misschien wel de meest besproken term in de online marketingwereld. Maar waar staat deze term nou voor? Dit zal ik in Jip en Janneke taal uitleggen en op welke wijze je dit moet toepassen. Maar dat is niet het enige, je kunt ook direct deelnemen aan mijn gratis SEO training waarin ik 3 geheimen verklap om je positie drastisch te verhogen in Google. 

SEO staat voor Search Engine Optimalization en wil niets anders zeggen dan: handelingen die je verricht om hoger in de gratis zoekresultaten van Google te komen.

Waarom zou je SEO specialist moeten inzetten als ondernemer?

Waarom een SEO specialist inschakelen? Dat is hoop ik een vergeten vraag. Maar waarom zou je dit als ondernemer moeten toepassen. Vandaag de dag is dit eigenlijk een onmisbare factor voor je online zichtbaarheid. Stel dat jij een mooie website hebt en er is geen bezoeker op te bekennen. Dat levert je toch geen zak op? Door zoekmachine optimalisatie (een ander woord voor deze term), zorg je dat je doelgroep je makkelijk kunnen vinden in Google. Maar liefst 95% van alle internetgebruikers zoekt in deze geweldige zoekmachine. Jij wilt hier natuurlijk van profiteren. Andere goede redenen zijn:

  • Autoriteit (door een hoge positie in Google)
  • Meer gratis bezoekers
  • Betaalde advertenties zijn niet meer nodig
  • Nooit meer jagen op bezoekers

Wat doet een SEO specialist?

Dit vak bestaat uit 3 hoofdfactoren die ervoor zorgen dat je bovenaan komt te staan in de gratis zoekresultaten van Google. Denk aan:

  • Content optimalisatie
  • Techniek
  • Linkbuilding

Dit lijkt moeilijk, maar dit kan iedereen. Je zult vast denken: he maar gast, dat zeg jij… Ik snap het, maar SEO is makkelijker dan je denkt. Net zoals het maken van een website toegankelijk is geworden voor iedereen. Je moet alleen maar weten HOE je dingen moet doen. Geloof me, ik weet echt waar ik het over heb. Want ik ben een SEO specialist. Een website laten maken in Den Haag is ook een geschikte keuze om te beginnen.

BONUSTIP: Eerst goede url voor SEO

Voordat je begint hiermee begint is het verstandig om een zoekmachine vriendelijke url aan te schaffen.

Zo gepiept dus!

Het lijkt een hele lange weg maar geloof me, dat dacht ik ook tot ik zag hoe makkelijk het is om een website te bouwen. Binnen een paar muisklikken heb je al een volledig ontwerp. Het wordt alleen maar makkelijk niet moeilijker. Je krijgt van mij echt een duidelijk en makkelijk stappenplan mee, dus: website maken voor dummies. Dummies betekent trouwens niet voor dombo’s :).

SEO specialist in het kantoor