Online marketing

Meer naamsbekendheid, omzet en klanten

Bekendste worden in je markt?

Je bent er klaar voor. Je website moet de bekendste worden in de markt. Het enige wat je nog wilt is geschikte online marketing dat gericht is op het bereiken van je doelgroep. Om te beginnen moet je website hoger eindigen in de gratis zoekresultaten van Google. Dat laatste gebeurt met zoekmachine optimalisatie. Dit is niet makkelijk en dat heb je inmiddels ontdekt. Daarnaast is het trekken van relevante bezoekers ook niet even gedaan. Met een goed plan kan ik er stap voor stap voor zorgen dat je een gezond aantal verkeer naar je website krijgt. Hiervoor moet ik eerst een goede online marketing strategie opzetten om vervolgens als een lopend vuurtje een stroom aan bezoekers aan te trekken die vervolgens omgezet worden naar betalende klanten.

Woocommerce webshop met een afrekenpagina

Meer dan alleen een online visitekaartje

Een online visitekaartje is inmiddels een vergeten term. Want tegenwoordig heeft je online identiteit een heel ander doel. Denk aan het optimaliseren van je website om meer conversie te genereren. Want je site moet ongetwijfeld je investering terugverdienen. Dat kan alleen maar als je de juiste online marketing technieken onder de knie hebt. Vandaar dat je er verstandig aan doet om dit uit te besteden aan een partij zoals ik, die weten wat je te wachten staat en wat er voor nodig is om van een onbekend merk echt een succes te maken.  

Waarom online marketing?

De tijden dat je even zomaar hoger in Google komt zijn voorbij. Tegenwoordig moet je rekening houden met 200 afrekenfactoren. Een goed specialist die SEO inzet is onmisbaar omdat je aanvakelijk altijd eerst moet zorgen voor een gezonde bezoekersstroom alvorens je je website verkoopgericht maakt. Vooraf moet er ook een onderzoek worden gedaan. Belangrijke vragen zoals: wie is mijn doelgroep? Waar zitten ze? Dit is cruciaal om te weten om zo de beste maat oplossing vast te stellen. Het laatste wat je wilt is je advertentietegoed er doorheen te jagen. Dat gaat je klikken kosten die voorkomen hadden kunnen worden. Ervoor zorgen dat je gevonden wordt op de juiste zoekopdracht die jouw doelgroep doet, is een spannende stap, maar geen zorgen ik help je daarbij. Een online marketeer die het beste met je voor heeft.

Maandelijkse bedragen en zonder verplichtingen

Copywriting valt ook onder de werkzaamheden van een goede online verkoper. Denk aan een content bureau dat zorgt voor de juiste content op je site. Wist je dat ruim 80% converteert op een pagina waar een video op staat? Een gemiddelde conversie op elke pagina is 2%. Meestal komt er ook in de praktijk voor dat per honderd bezoekers er niet meer dan 1 converteert. Dat is echt weinig in vergelijking met grote websites. Maar met A/B testen kan je veel meer bereiken. Buiten het feit dat je SEA toepast, kan dit ook leiden naar onnodige advertentiekosten. En dat is een nachtmerrie voor elke ondernemer.

Het begint bij een website

In de basis begint een succesvolle internet marketing campagne bij het laten maken van een website. Want zomaar een campagne opzetten moet vertegenwoordigd worden met een site. Wanneer je een website laat ontwerpen in bijvoorbeeld Den Haag, moet deze over goede kwaliteiten beschikken. Denk aan een snelle laadtijd, een uitstekend content management systeem. Dit kan je helpen je site beter te beheren en op de map te zetten.