Hoe maak je een eigen website?

Hoe maak je een eigen website? Dat is een nieuwsgierige vraag die je hebt ingetypt in Google. Je wilt alles onder eigen beheer of de kosten voor een webdesigner zijn gewoon bizar hoog. Maar stiekem vindt je het wel eng en twijfelt of je het wel kan. Je hebt zovaak gehoord dat dit alleen voor een handige harry is weggelegd. Nee hoor, ook jij kunt dit. Laat het me je bewijzen! Ik denk dat jij vandaag nog de eerste stappen kunt zetten! Zodat jij niet meer loopt met de vraag hoe je een eigen website maakt. Dit is een uiterst geschikte manier en een website maken voor dummies artikel. Ontdek het geheim!

Stap 1. Domeinnaam claimen

Hoe maak je een eigen website zonder codetaal? Zit maar op het eindje van je stoel. Een domeinnaam claimen is misschien wel de spannendste eerste stap die er is, wanneer je begint aan een website. Maar hij moet natuurlijk wel doordacht zijn. Want als het goed is het je een bepaald doel voor ogen. Je wilt bijvoorbeeld je merk of bedrijf goed neerzetten in de online wereld en het woord groei klinkt dan ook helemaal geweldig in je oren. Maar voordat we verder gaan moet de basis goed zijn. Denk dus aan een goede domeinnaam die kort maar krachtig overkomt. Hierdoor kunnen mensen jouw identiteit minder snel vergeten.

Stap 2. Hostingpakket aanschaffen

Een hostingpakket is niets anders dan de ruimte waar je website in is opgeslagen. Beschouw het als een garagebox waarin je je spullen opslaat. Je kunt je voorstellen dat je wel genoeg space moet hebben. Dit geldt ook bij je hosting. Je moet er niet aan denken dat je site uit de lucht gaat omdat je niet genoeg ruimte hebt om al het siteverkeer op te vangen. Mijn onthullende tip is dan ook dat je zorgt meer investeert zodat je niet straks voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarnaast helpt dit ook dat je laadtijd in orde is. Zorg dus dat jouw bezoekers een geweldige bezoekerservaring hebben. Dit verhoogt de kwaliteit van je website. 

Stap 3. WordPress website maken

Dit is de laatste stap en die houdt in dat je nu eindelijk je eigen WordPress website kan maken. Maar wat is een WordPress website? Ik hoop dat je nog positief gestemd bent, want het duurt niet lang meer. Misschien denk je: pff, nog meer?! Maar geloof me, teveel techniek! Voor mij was het ook een enorm doolhof. Maar eenmaal gedaan, lig je er niet meer wakker van. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Keep it up! Laten we gauw verder gaan. 

Wanneer je klaar bent met het bouwen van jouw website in WordPress, kun je meteen op publiceren klikken om met je site de online wereld in te gaan.