Hoe maak je een eigen website?

Hoe maak je een eigen website? Dat is een nieuwsgierige vraag die je hebt ingetypt in Google. Je wilt alles onder eigen beheer of de kosten voor een webdesigner zijn gewoon bizar hoog. Maar stiekem vindt je het wel eng en twijfelt of je het wel kan. Je hebt zovaak gehoord dat dit alleen voor een handige harry is weggelegd. Nee hoor, ook jij kunt dit. Laat het me je bewijzen! Ik denk dat jij vandaag nog de eerste stappen kunt zetten! Zodat jij niet meer loopt met de vraag hoe je een eigen website maakt. Dit is een uiterst geschikte manier en een website maken voor dummies artikel. Ontdek het geheim!

Hoe je een eigen website maakt? Kort samengevat voor de speedies onder ons 😱

 • Schaf een domeinnaam aan
 • Regel een hostingpakket
 • Installeer WordPress 
 • Download en activeer de plugin Pagebuilder Elementor
 • Verken dit systeem totdat je alles kunt bouwen

Stap 1. Een goede domeinnaam claimen

Hoe maak je een eigen website zonder codetaal? Zit maar op het eindje van je stoel. Een domeinnaam claimen is misschien wel de spannendste eerste stap die er is, wanneer je begint aan een website. Maar hij moet natuurlijk wel doordacht zijn. Want als het goed is het je een bepaald doel voor ogen. Je wilt bijvoorbeeld je merk of bedrijf goed neerzetten in de online wereld en het woord groei klinkt dan ook helemaal geweldig in je oren. Maar voordat we verder gaan moet de basis goed zijn. Denk dus aan een goede domeinnaam die kort maar krachtig overkomt. Hierdoor kunnen mensen jouw identiteit minder snel vergeten.

Stap 2. Schaf een te gek hostingpakket aan

Een hostingpakket is niets anders dan de ruimte waar je website in is opgeslagen. Beschouw het als een garagebox waarin je je spullen opslaat. Je kunt je voorstellen dat je wel genoeg space moet hebben. Dit geldt ook bij je hosting. Je moet er niet aan denken dat je site uit de lucht gaat omdat je niet genoeg ruimte hebt om al het siteverkeer op te vangen. Mijn onthullende tip is dan ook dat je zorgt meer investeert zodat je niet straks voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarnaast helpt dit ook dat je laadtijd in orde is. Zorg dus dat jouw bezoekers een geweldige bezoekerservaring hebben. Dit verhoogt de kwaliteit van je website. 

Stap 3. Installeer je bouwsysteem

Je bent er bijna! Dan kan je je handen vuil maken aan het ontwerpen van jouw gloednieuwe website! Ik hoop dat je nog positief gestemd bent, want het duurt niet lang meer. Misschien denk je: pff, nog meer?! Maar geloof me, teveel techniek! Voor mij was het ook een enorm doolhof. Maar eenmaal gedaan, lig je er niet meer wakker van. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Keep it up! Laten we gauw verder gaan. Weet jij wat een WordPress website is? Lees hieronder verder om daar achter te komen.

De titel zegt het al. Installeer je bouwsysteem. Dit doe door WordPress te installeren op je hostingaccount. Ik heb dan ook geweldig nieuws voor je. Dit kan je hostingbedrijf ook voor je doen! De meeste bedrijven staan hier gewoon voor open. Ik regel dit helemaal gratis voor je. Maak je niet druk, ik zal je niet meteen verleiden met een verkooppraatje. Tenzij je zelf toehapt 😉.  Anyways, hieronder een stappenplan met hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

 • Log in bij je hostingaccount
 • Zorg dat je het betreffende webadres voor je hebt
 • Installeer dan WordPress

Stap 4. Eindelijk! Download gratis de Elementor pagebuilder

Yes! Je bent nog een stap verwijderd van het bouwen van jouw website. Hoe maak je een eigen website kan je bijna afvinken van je to do lijst. Eenmaal bij het WordPress dashboard aangekomen, klik je snel op plugins aan de linkerkant. Vervolgens tik je in de zoekbalk Elementor pagebuilder in en klaar is Kees. Zie je wel, het is ook weer niet zo moeilijk. Hierna kun jij middels een supereenvoudig drag en drop systeem slepen en bouwen. Je bent zo klaar met een pagina. Dat komt omdat je aan de rechterkant elementen hebt, die je gewoonweg kunt slepen. Zonder codes. Fijn he?

Stap 5. Duik in het systeem en vecht met het.

Hoe maak je een eigen website met een eenvoudig beheersysteem? Deze stap kun je echt niet overslaan. Leer stap voor stap hoe jij je eigen website kunt maken door in het systeem te duiken en te experimenteren. Binnen de korste keren heb jij het spelletje door en kun jij een waanzinnige website bouwen met alles erop en eraan. Verkenning is dus heel erg belangrijk. Een doolhof wordt dan een eenvoudig stappenplan die je hanteert. Dagelijkse routine dat je straks vanuit je luie stoel gapend handelingen verricht.

Appeltje, eitje dus. Zie je wel. Ik heb het gezegd. Het is makkelijker dan je denkt. Maar ik heb nog meer bonustips die jou in het begin helpen om een succesvolle website op te zetten.

Voordelen als je het zelf doet

 • Lekker voordelig 
 • Meer controle over je website
 • Het jouw eigendom

Mijn website maken. Wat zijn de nadelen?

 • Je kan niet alles en daarom is het beperkt. Omdat je geen specialist bent.
 • Het kost tijd
 • Als het misgaat moet je het zelf oplossen
 • Constant gedoe met onderhoud

Stap 6. Gratis website maken en publiceren

Ja, je leest het goed. Gratis. Want je betaalt alleen voor de hosting en domeinnaam. De website zelf bouwen is helemaal gratis. En dan bedoel ik ook de plugin. Je hebt dus niet bergen met geld nodig om alles in elkaar te knutselen. Dit brengt natuurlijk wat inzichten met zich mee. Namelijk dat je hierdoor flink bespaart. Maar toch moet je rekening houden met iets en dat is dat je uiteindelijk reclame moet gaan maken. Want als je bouwwerk er staat wilt het niet meteen zeggen dat hij zichtbaar is voor je doelgroep.

Het zijn allemaal stappen, en het kan je overvallen. Maar het wordt gaandeweg steeds makkelijker uit te voeren. Als je per onderdeel alles uitvoert is het zo gepiept. Blijf dus knallen zodat je het onder de knie krijgt.

Conclusie:

Je hebt geleerd hoe je nu je eigen website kan maken zonder technische moeilijkheden. Hierdoor ben je sneller in staat om straks helemaal zelf wat te fixen. Alhoewel het een hele gedoe lijkt, is het toch mogelijk. Nu, makkelijker dan ooit. Met drag en drop systemen kan je niet stoppen. Deze verslavende werking met het elementen kiezen en slepen kan heel verfrissend zijn. Het mooie van alles, je hoeft dit proces niet altijd te herhalen. Als je eenmaal WordPress en Elementor pagebuilder hebt geinstalleerd, ben je in principe al bijna klaar.

Bonustip:

Wanneer je klaar bent met alles kun je nog als kers op de taart je afbeeldingen optimaliseren. Dit kan je laadtijd een enorme boost geven. Bedankt! Je hebt alles gelezen en kan als het goed is nu meteen aan de slag. Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!