Goede website structuur opzetten?

Goede website structuur nodig? Een goede website structuur is niet meer weg te denken. Naast het feit dat alles het moet doen, is een goede structuur van essentieel belang ter bevordering van het bezoekersgedrag. Inkomend verkeer moet in goede banen wordt geleid. Mensen moeten alles kunnen lezen. 

Verdiep je snel in dit blogstuk en ontdek zelf de voordelen van zo’n fundament. Ik ben er zeer van overtuigd dat je zal schrikken van het resultaat.

Een structuur inzetten

Waarom is dit belangrijk? De juiste opzet kan ervoor zorgen dat mensen een goed overzicht krijgen van je website. Dit resulteert in een hoge conversieratio. Het tegengestelde is ook waar. Wanneer alles door elkaar is geplaatst, weten je verkeer niet waar ze moeten beginnen met zoeken.

Waar je vooral rekening mee moet houden is dat je opzet in lijn moet liggen met het gedrag op je site. Buiten het feit dat dit enorm logisch is, levert dit een enorme boost op. 

Het is dus niet meer weg te denken als we het hebben over een resultaatgerichte online identiteit. Lees hieronder waarom het een absolute noodzaak is. Vroeger kon je daar nog mee weg komen. Veel copy, maar de tijden zijn veranderd. Mensen lezen eenmaal online anders. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het internetgebruik. Ze letten niet meer op informatie maar op entertainment. Dus plezier.

Waarom is dit nodig?

Deze vraag is vrijwel eenvoudig te beantwoorden. Leesbaarheid is een van de beste manieren om een website te sorteren. Uit onderzoek is gebleken dat de juiste dingen op de juiste plek, voor een enorme succesratio kan zorgen. Lange lappentekst hebben niet meer de regie. Maar overzichtelijk bullet points bijvoorbeeld wel. Laat dat wat vaker voorkomen en aanschouw het resultaat. 

Bekijk hieronder wat de voordelen zijn:

  • Een dalend verlatingspercentage 
  • Meer resultaat 
  • Je komt netter over 
  • Goede gebruikservaring