Eisen van een website

Wil jij weten wat de eisen van een website zijn? Dan is het belangrijk dat je het van een website bouwer weet. Hij heeft namelijk de kennis die jij goed kunt gebruiken. Ontdek de eisen van een goede website zodat je straks meteen een vliegende start maakt met jouw bedrijf of eenmanszaak. Laten we even goed gaan kijken wat voor gereedschappen je nodig hebt om je huisstijl ook om te zetten in een mooi ontwerp met de bijbehorende functies.

1. Eisen van een welgestelde website

Wist je dat maar liefst 25% van alle websites niet goed functioneren. Dit komt meestal doordat er veels te veel focus wordt gelegd op het uiterlijk van een online project. Dit is natuurlijk hartstikke jammer. Want wat heb je aan een website die slecht functioneert. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging. Of wat dacht van een goede hosting die ervoor zorgt dat je constant online blijft. Beschouw het als de elektriciteit van je zaak. Die kan toch ook niet half functioneren? Precies. 

Hoe je het wend of keert. Het komt er op neer dat je uiteindelijk toch moet gaan investeren is onmisbare tools voor je stabiliteit. Denk aan een domeinnaam. Of een hosting. Maar ook zoals eerder benoemd. Een goede SSL beveiliging zodat hackers niet hun weg vinden naar de gevoelige gegevens van je website.

2. Vindbaarheid en zichtbaarheid

Naast dat de bovenstaande werken onmisbaar zijn voor een functionele ervaring. Is het ook belangrijk dat je denkt aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van een website. Tegenwoordig moet hier aan gewerkt worden zodat je bijvoorbeeld verkeer trekt naar je online verkooppunt. Zonder bezoekers sta je met lege handen. Want er is niemand waar je wat aan kunt verkopen. Je converteert dus niet.

Vindbaarheid vergroten moet via zoekmachines zoals Google. Wellicht ben je op deze pagina belandt op deze manier of een ander kanaal. Vandaar dat deze eis bijdraagt aan het succes van een online visitekaartje. Daarnaast is zichtbaarheid ook een belangrijke factor. Denk aan:

  • Het schrijven van unieke tekst
  • Goede gebruiksvriendelijkheid 
  • Een overzichtelijke structuur van je webpagina’s
  • Duidelijke navigatiestructuur

3. Social media koppelen

Het moet toch gezegd worden. Ookal is dit zo vanzelfsprekend. Social media is tegenwoordig een invloedrijk kanaal. Facebook, Twitter en Tiktok. Welke jij gebruikt hangt natuurlijk af van je doelgroep. Dit is een van de beste eigenschappen van een goed fucntionerende website. Hier kan je gewoon niet omheen draaien. Knop dat dus goed in je oren!